Üdv!
Létezik olyan kiegészítés, vagy megoldható valahogy, hogy az egyszer már elkészített képleteket egy listából elő lehessen hívni? Valami olyan formában, mintha egy függvénytáblázatom lenne. Mert így rengeteg időt meg lehetne spórolni egy-egy műszaki dokumentáció készítésénél.
Anti
Függvénytábla kiegészítés
- r4zoli
- Site Admin
Re: Függvénytábla kiegészítés
Egy valamit találtam, ami nem az amit kértél de jó lehet neked is, a Dmaths.
Magyarul ugyan nem tud, de gyorsíthatja a képlet készítést.
Magyarul ugyan nem tud, de gyorsíthatja a képlet készítést.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
Mivel én sem ismerek ilyen kiterjesztést, makrót, az OOo ilyen alaptulajdonságáról sem tudok, szokásom szerint fapados megoldást javasolok.
A képletszerkesztő működik a Calcban is: összegyűjteném egy *.ods fájlba a már megírt képleteket, majd onnan akár magát a képletet, akár a kódot, kódrészletet bemásolom az éppen szerkesztett dokumentumba.
Mivel én sem ismerek ilyen kiterjesztést, makrót, az OOo ilyen alaptulajdonságáról sem tudok, szokásom szerint fapados megoldást javasolok.
A képletszerkesztő működik a Calcban is: összegyűjteném egy *.ods fájlba a már megírt képleteket, majd onnan akár magát a képletet, akár a kódot, kódrészletet bemásolom az éppen szerkesztett dokumentumba.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Üdv!
Jó lesz szerintem ez a fapados megoldás, a kiterjesztést is kipróbálom majd. Annyit gondoltam lehet, hogy Base-ban készítek egy egyszerű adatbázist, ami tartalmazza a képleteket csoportokra bontva, pl matematika, fizika/kinetika, elekronika stb., így viszonylag könnyen lehetne szűrni is őket, aztán csak annyit kell tennem, hogy az adatforrásokhoz (F4) hozzáadom a függvénytáblát, és akkor onnan egyből kimásolható a képlet.
Anti
Jó lesz szerintem ez a fapados megoldás, a kiterjesztést is kipróbálom majd. Annyit gondoltam lehet, hogy Base-ban készítek egy egyszerű adatbázist, ami tartalmazza a képleteket csoportokra bontva, pl matematika, fizika/kinetika, elekronika stb., így viszonylag könnyen lehetne szűrni is őket, aztán csak annyit kell tennem, hogy az adatforrásokhoz (F4) hozzáadom a függvénytáblát, és akkor onnan egyből kimásolható a képlet.
Anti