Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy ezer tételes cikktörzsem, ami alapján egy táblát kellene hetente feltölteni (nevezzük gyártásnak). A táblába a törzsből kivett id kerül, egy dátum, egy cég id és egy mennyiség. A két id természetesen relációban van a saját törzs táblájukkal.
Nem mind az ezer tétel van minden héten töltve, csak némelyik. Listboxal tudom hozni egy griden (szép magyaros ) a törzset, csak baromira kényelmetlen föl le tekerni a táblában. Ráadásul jó lenne látni, hogy mennyi annak a tételnek a tervezett értéke. Arra gondoltam, hogy minden egyes bevitelkor feljönne a teljes törzs egy beviteli táblában, mindegyik mellett a tervezett érték, mellette be lehetne ütni a mennyiséget, a griden kívül lenne egy listbox a cég id-hoz és egy dátum beviteli mező. Ezzel a két mezővel lenne feltöltve minden olyan rekord, amiben van érték és az bekerülne a gyártás adattáblába. Amelyik cikk mellett nincs mennyiség, azt nem kellene felvinni. Meg lehet ezt oldani makrók nélkül? Vagy muszáj lesz azt is megtanulnom?
Nagy tömegű adat felvitele
Nagy tömegű adat felvitele
Openoffice 3.1 Windows 7-en
- r4zoli
- Site Admin
Re: Nagy tömegű adat felvitele
Az alábbi fájl űrlap/alűrlappal az angol fórumról segíthet a megoldásban.
http://user.services.openoffice.org/en/ ... hp?id=6830
Az OOo 3.1.1-ben biztos működik, az angol OOo 3.2-ben biztos nem, az alűrlap kezelése hibás, csak a 3.2.1-ben lesz javítva.
A magyar 3.2-ben nem tudtam még kipróbálni.
http://user.services.openoffice.org/en/ ... hp?id=6830
Az OOo 3.1.1-ben biztos működik, az angol OOo 3.2-ben biztos nem, az alűrlap kezelése hibás, csak a 3.2.1-ben lesz javítva.
A magyar 3.2-ben nem tudtam még kipróbálni.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Re: Nagy tömegű adat felvitele
Ez is egy hasznos kiegészítés, de nem erre gondoltam. Azért köszi
Hanem képzelj el egy cikktörzset és egy árufogyást. Az árufogyásba a cikktörzs id-jait kell beírni, de csak azokét, amikből fogyás volt. De mivel nagy a törzs, egyszerűbb felsorolni az egészet(tehát megjeleníteni a törzs táblát), melléírni az aktuális fogyásokat és a nemüres mennyiségű rekordokat beletenné a fogyásba. Azzal az "extrával", hogy a fogyásba minden dátum mezőhöz egy dátumot írna be, ami az űrlapon valahol egyszer beírásra kerül. És ha 140 termék mennyiségét töltöm ki, akkor mind a 140 új fogyás tételhez azt írja be.
Hanem képzelj el egy cikktörzset és egy árufogyást. Az árufogyásba a cikktörzs id-jait kell beírni, de csak azokét, amikből fogyás volt. De mivel nagy a törzs, egyszerűbb felsorolni az egészet(tehát megjeleníteni a törzs táblát), melléírni az aktuális fogyásokat és a nemüres mennyiségű rekordokat beletenné a fogyásba. Azzal az "extrával", hogy a fogyásba minden dátum mezőhöz egy dátumot írna be, ami az űrlapon valahol egyszer beírásra kerül. És ha 140 termék mennyiségét töltöm ki, akkor mind a 140 új fogyás tételhez azt írja be.
Openoffice 3.1 Windows 7-en