Bocs, ha kicsit hosszú leszek.
Állatorvosi rendelőnek akarok egy Oltás nyilvántartó programot készíteni. Java részt kész vagyok vele, de pár dolgot sehogy nem tudok megoldani.
Egyik problémám a Lekérdezések paraméterezése. A dokumentációban azt találtam, hogy változót ":" -tal lehet megadni ezért a következőt írtam a kódban:
Kód: Egész kijelölése
where "Oltas_datuma" between :datum_tol and :datum_ig
where "Oltas_datuma" between '2008-01-01' and '2011-01-01'
where "Oltas_datuma" > :datum
Szintén dátum kapcsán van olyan problémám, hogy táblában beállítottam a dátum formátumot YYYY-MM-DD -ra és default értéknek CURRENT_DATE -et. Ha közvetlenül írok a táblába akkor 2-12-02 érték jelenik meg a mezőben, Formon meg a minimumnak beállított érték 1600-01-01. Jelentéseken a címsorban ahol az aktuális dátumnak kéne megjelenni ott meg 2002. 4. 26. jelenik meg, ami végkép nem tudom miből jött.
Formon van egy olyan gondom, hogy az egyik listapanel típusú oszlop sql -jében szeretnék egy másik oszlop értékére hivatkozni, de nem tudom, hogy kell. A konkrét feladat, hogy az állatok Faj és Fajta besorolásánál szeretnék a Fajtára szűkiteni, hogy csak a már megadott Faj Fajtáit hozza, tehát kutya esetén már ne hozza fel, hogy Sziámi meg Perzsa. A kódom így nézne ki, ha változóra akarnék hivatkozni és nem a grid egy másik oszlopára:
select "Fajta", "Fajta_id" from "Fajtak" where nvl(:Faj_id,"Faj_id") = "Faj_id"