nagyon amatőr anyuka:( (vagy béna?)
nagyon amatőr anyuka:( (vagy béna?)
Olyankor mi van ha már nekem az OO telepítése is gondot okoz? ill a telepítés az megy,de aztán... Passz Java van a gépen,de még is vm WIN ZIP-el akarja futtatni vagy mi,de az meg nem működik. kérlek benneteket,h ne nevessetek ki. Magamtól is tudom,h nagyon béna vagyok. Ha esetleg vki tud segíteni, annak előre is nagyon köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rita 2008. június 6., péntek 8:19-kor.
- r4zoli
- Site Admin
Re: NAGYON AMATŐR ANYUKA:( (VAGY BÉNA?)
Üdv, az új tagnak.
Itt mindenki úgy kezdte, hogy nem értett hozzá, de később valamit megtanult magától vagy mások segítettek neki.
A továbblépéshez az kellene, hogy megmond milyen operációs rendszert használsz? WinXP, linux, gondolom az előbbi.
Milyen OOo változatról van szó? Súgó>OpenOffice.org névjegye kiadja a változat számot. 2.4 a legújabb.
Az is segít ha megmondod honnan töltötted le, ha tudod.
Az lehet a gond, hogy a fájlok hozzárendelése az OOo-hoz nem történt meg, és zip fájlként ismeri fel a rendszer.
Ha telepítő fájl még meg van újra kellene indítani, kiválasztani a "Javítás" opciót, és elvileg pótolja a fájl hozzárendeléseket.
Kérlek a Téma címsorát módosítsd kisbetűsre, ha nagy betűvel írod az itt kiabálásnak számít, mi pedig általában azt nem szoktunk.
Itt mindenki úgy kezdte, hogy nem értett hozzá, de később valamit megtanult magától vagy mások segítettek neki.
A továbblépéshez az kellene, hogy megmond milyen operációs rendszert használsz? WinXP, linux, gondolom az előbbi.
Milyen OOo változatról van szó? Súgó>OpenOffice.org névjegye kiadja a változat számot. 2.4 a legújabb.
Az is segít ha megmondod honnan töltötted le, ha tudod.
Az lehet a gond, hogy a fájlok hozzárendelése az OOo-hoz nem történt meg, és zip fájlként ismeri fel a rendszer.
Ha telepítő fájl még meg van újra kellene indítani, kiválasztani a "Javítás" opciót, és elvileg pótolja a fájl hozzárendeléseket.
Kérlek a Téma címsorát módosítsd kisbetűsre, ha nagy betűvel írod az itt kiabálásnak számít, mi pedig általában azt nem szoktunk.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- r4zoli
- Site Admin
Re: nagyon amatőr anyuka:( (vagy béna?)
A magánüzeneted ide tettem:
A letöltött mindkét fájl jól működik nekem.
Az asztalon nem találod az ikonját?
A Vista installálással még nem próbálkoztam, mások már igen, majd ők segítenek.Nekem vistám van-sajnos. hogy is töltöttem le... beírtam a kersőbe,h openofice és ott kiadott egy oldalt ahol a 2.4-es verziót próbáltam letölteni (OO.org 2.4.0 FSF.hu Windows installer.exe ; OO.org 2.4.0 FSF.hu Windowss installer WJRE.exe) Mind a kettőt megpróbáltam, de semmi. Aztán le is töröltem. Remélem ez ad vmi támpontot.
A letöltött mindkét fájl jól működik nekem.
Az asztalon nem találod az ikonját?
Minden témánál a bal oldalon látható a "Új hozzászólás" gomb (alul és felül), ezt megnyomva új ketert nyílik a hozzászólás megírására.Azért írtam a privibe mert nem tudtam hogy kell válaszolni.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
-
- Kapcsolat:
Inkább az lehet a gond, hogy egy tömörített mappa töltődik le. (a Novell-től legalábbis)
Először ki kell csomagolni, majd a kicsomagolt mappában a setup.exe filet kell futtatni.
Először ki kell csomagolni, majd a kicsomagolt mappában a setup.exe filet kell futtatni.
OpenOffice 3.1 a Windows Vista -??n
Helló!
Miért nem tudom sehonnan letölteni ezt az ingyenes programot? 98-99%nál mindig megáll.
Köszi a választ előre is!!!
Miért nem tudom sehonnan letölteni ezt az ingyenes programot? 98-99%nál mindig megáll.
Köszi a választ előre is!!!
Üdv!
Valószínű valamilyen biztonsági program blokkolja. Elsősorban víruskereső programra gyanakszom. A legtöbb a letöltés után ellenőrzi a fájlokat. Az OpenOffice elég nagy, így géptől függően, elég sok ideig tarthat az ellenőrzés.
Megoldás lehet:
- Tűzfal, víruskereső ideiglenes szüneteltetése, amíg le nem szeded, utána kapcsold vissza.*
Anti
*:Csak saját felelősségre! Ha csak a hivatalos letöltésoldal van nyitva, (elvileg) nem lehet baj.
Valószínű valamilyen biztonsági program blokkolja. Elsősorban víruskereső programra gyanakszom. A legtöbb a letöltés után ellenőrzi a fájlokat. Az OpenOffice elég nagy, így géptől függően, elég sok ideig tarthat az ellenőrzés.
Megoldás lehet:
- Tűzfal, víruskereső ideiglenes szüneteltetése, amíg le nem szeded, utána kapcsold vissza.*
Anti
*:Csak saját felelősségre! Ha csak a hivatalos letöltésoldal van nyitva, (elvileg) nem lehet baj.
Nincs tűzfal a gépen csak a windows sajátja. És 98%on megáll, tehát nem letölti és utána blokkolja, hanem le se tölti.antiuhu írta:Üdv!
Valószínű valamilyen biztonsági program blokkolja.
És a hivatalos oldalon.
OpenOffice 3.1
- Zizi64
- Globális moderátorok
Az is tűzfal program, az is "akadályozhat".Nincs tűzfal a gépen csak a windows sajátja.
A 98% valószínűleg azt jelenti, hogy maga a letöltés már 100%-ban megtörtént, csak az a kis "plusz" tennivaló van hátra: hogy az ideiglenes fájlból a kívánt néven, a "rendes" helyére másolódjon. Az ideiglenes fájl létezik? (Valószínűleg rendszerfájlnak minősül, csak akkor láthatod, ha a fájlkezelődben be van kapcsolva ez az opció. Én fájlkezelőnek Total Commander, Unreal Commander, Free Commander stb.programokat használok, azokban mindig látom /ha kíváncsi vagyok rá/, ahogy növekszik az ideiglenes fájl, aztán eltűnik a végén, és a letöltött adatok átkerülnek a végleges fájlba.)És 98%on megáll, tehát nem letölti és utána blokkolja, hanem le se tölti.
És a hivatalos oldalon.
Próbáltad máshonnan is? (nekem mindig minden normális letöltési helyről sikerült eddig.)
Mostanában OxygenOffice-t használok, annak a telepítő fájlja még nagyobb (mert alapból benne van jó néhány kiterjesztés, sablon stb.), mégis gond nélkül lejön.
Milyen sebességű az internet kapcsolatod?
Mobilnet, vagy vezetékes (Kábel/ADSL/ISDN)?
Milyen korú, "erősségű" a géped?
Milyen operációs rendszer van a gépeden?
Milyen programmal töltesz le? (melyik böngésző, vagy egyéb program)
Milyen meghajtóra töltesz le? (Pendrájv, lokális HDD, hálózati meghajtó, virtuális meghajtó, stb.)
Van legalább kétszer akkora üres hely rajta, mint amekkorát a fájl elfoglal? (ideiglenes fájl!)
Lehet, hogy ezen információk alapján se tudok okosat mondani, de hátha a többiek tudnak...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].