[Megoldva] Oldalszámozás kezdőértéke
-
- Önkéntesek
[Megoldva] Oldalszámozás kezdőértéke
Hogyan lehet beállítani, hogy a(z automatikus) oldalszámozás ne 1-től hanem valamilyen más értéktől kezdődjék?
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Oldalszámozás kezdőértéke
Üdv!
Erre gondolsz?
Help:
Erre gondolsz?
Help:
Azért, hogy ne az Alapértelmezett stílust "rontsam el", létrehoztam egy "NemEgytől" nevű oldalstílust az "Alapértelmezett" stílus alapján, és azt alkalmaztam a próba dokumentumon.Oldalszámok beszúrása
Válassza a Beszúrás - Mezők - Oldalszám menüparancsot oldalszám beszúrására az aktuális kurzorpozíciónál.
Ha a szám helyett az "Oldalszám" szöveget látja, válassza a Nézet - Mezők lehetőséget.
Mindazonáltal ezek a mezők változtatják a helyüket, ha szöveget ad hozzá, vagy szöveget töröl. Ezért a legjobb az oldalszámmezőt az élőfejbe vagy az élőlábba beszúrni, amely állandó hellyel rendelkezik, és minden oldalon megismétlődik.
Válassza a Beszúrás - Élőfej - (oldalstílus neve) vagy a Beszúrás - Élőláb - (oldalstílus neve) lehetőséget, hogy az aktuális oldalstílussal formázott minden oldalhoz élőfejet vagy élőlábat adjon hozzá.
Oldalszámozás kezdése egy adott számmal
Tegyük fel, hogy egyéni oldalszámozást szeretne: egy olyan szöveges dokumentumot ír, amelynek a 12. oldallal kell kezdődnie.
1.Kattintson a dokumentum első bekezdésére.
2.Válassza a Formátum - Bekezdés - Szövegbeosztás fület.
3.A Törések területen válassza a Beszúrás lehetőséget. Jelölje be az Oldalstílussal négyzetet, ezáltal szerkeszthetővé válik az Oldalszám mező. Kattintson az OK gombra.
Az új oldalszám az oldal első bekezdésének jellemzője.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
- Önkéntesek
Igen, erre gondoltam, így már sikerült! Nagyon korrekt, minden részletre kiterjedő volt a válaszod, nagyon szépen köszönöm!
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
Nagyon köszi, nekem is nagyon hasznos volt! Már 2 napja keresgéltem... A súgó meg nem működik, ha beírok valamit kilép a program...
Szóval köszi!
Szóval köszi!
OpenOffice 4.1.1. MacOS 10.10-en
- Zizi64
- Globális moderátorok
Ezt a Mac-es csomag készítőinek kellene jelezned (nem tudom, hogy hol találod meg őket, de az AOO/LO hibabejelentő oldalakon próbálkozhatsz):A súgó meg nem működik, ha beírok valamit kilép a program...
http://libreoffice.hu/hibabejelentes/
Sok sikert!
Re: [Megoldva] Oldalszámozás kezdőértéke
Én is köszönöm a pontos és részletes választ!
OpenOffice 4.1.1. MacOS 10.10-en