[Megoldva] Lábjegyzetek számozásának szerkesztése
[Megoldva] Lábjegyzetek számozásának szerkesztése
Egy (ill, többnél is) Win-ből áthozott dokumentum esetében merül fel az a probléma, hogy a lábjegyzetek számozását nem felső index-ként, hanem a szöveggel egyenlő nagyságú számként hozza át. Ha ebbe a doksiba írok bele a LO alatt, s teszek be új lábjegyzetet, akkor továbbra is ezt a beállítást használja (lásd. mellékelt mentés)
Vajon volna lehetőség valahol módosítani ezt a beállítást, hogy a lábjegyzet elején lévő szám felső indexbe kerüljön?
Köööösz', ha van valami ötletetek/megoldásotok!
Vajon volna lehetőség valahol módosítani ezt a beállítást, hogy a lábjegyzet elején lévő szám felső indexbe kerüljön?
Köööösz', ha van valami ötletetek/megoldásotok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szergio 2021. november 30., kedd 15:48-kor.
Ubuntu 20.04 • Libreoffice 7.6 • Windows 11
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Lábjegyzetek számozásának szerkesztése
Egy kép alapján semmit nem tudok tesztelni. Kell egy konkrét dokumentum. Töröld az érzékeny részeket, cseréld ki a szöveget Lorem Ipsum-ra egy másolatban, ha nem akarod az eredetit feltölteni ide.
Gyanítom, hogy a lábjegyzet-stílust kell módosítani, vagy az abban alkalmazott számozási stílust - de a kép alapján azt se tudom megállapítani, hogy Stílusokkal dolgozol-e, vagy a végképp elavult kézi, közvetlen formázással...
Gyanítom, hogy a lábjegyzet-stílust kell módosítani, vagy az abban alkalmazott számozási stílust - de a kép alapján azt se tudom megállapítani, hogy Stílusokkal dolgozol-e, vagy a végképp elavult kézi, közvetlen formázással...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Nem az én dolgozatom, csak segíteni próbálok neki ... így utólag. Úgy látom, hogy részben használ stílusokat ... de van benne elég sok kézi "vacakolás" is.
Köszönöm szépen a foglalkozást vele!
Köszönöm szépen a foglalkozást vele!
- Csatolmányok
-
- proba_dokumentum.odt
- (20.79 KiB) Letöltve 156 alkalommal.
- Zizi64
- Globális moderátorok
A mintadokumentumod jól jelenik meg nálam, a LO 6.1.6-osomban: szépen be van állítva a vonatkozó Karakterstílus felső index karakterre:
Sok sikert!
Nem tudom, hogy akkor mi lehet a gond. Én Ubuntu-t használok, de kipróbáltam win alatt is ... mindkét helyen LO 7.2.2 van fenn.
Esetleg még próbálok keresni egy olyan gépet, ahol régebbi LO verzió van ...
Köszönöm szépen!!
Esetleg még próbálok keresni egy olyan gépet, ahol régebbi LO verzió van ...
Köszönöm szépen!!
- Zizi64
- Globális moderátorok
És nem is tudod átállítani a karakterpozíciót a fenti képen látható Karakterstílusban? (kattints a képre, akkor nagyobb élesebb változatban is megjelenik.)
Sok sikert!
- Zizi64
- Globális moderátorok
Megnéztem a LO 7.2.2 hordozható verzióval is. Abban tényleg normál pozíciósan jelenik meg a "Lábjegyzet karakterek" nevű karakter stílus pozicionálási paramétere. De ha átállítom felső indexre a stíluson belül, akkor azonnal beáll a megfelelőre. (Nálad az összes be fog állni a stílus megfelelő beállításával, remélhetőleg.)
A választási lehetőségek (Normál-Alsó-Felső pozíció) eltérő sorrendben jelennek meg a LO 6.1.6-ban és a LO 7.2.2-ben. Valószínűleg a funkcióhoz rendelt számértékek (pl.: 0, 1, 2) sorrendje is változott ezzel a LO verziók között, ez lehet a hiba oka. Jelentsd a Hibabejelentőben, ha ez fontos neked. (Én is csak egy felhasználó vagyok, mint te...)
Hogy mi a változás oka, azt nem tudom. Általában a .docx-szel való kompatibilitás javítása szokott lenni az egyik fő ok, de véletlen hibák, bug-ok is előfordulnak.
A választási lehetőségek (Normál-Alsó-Felső pozíció) eltérő sorrendben jelennek meg a LO 6.1.6-ban és a LO 7.2.2-ben. Valószínűleg a funkcióhoz rendelt számértékek (pl.: 0, 1, 2) sorrendje is változott ezzel a LO verziók között, ez lehet a hiba oka. Jelentsd a Hibabejelentőben, ha ez fontos neked. (Én is csak egy felhasználó vagyok, mint te...)
Hogy mi a változás oka, azt nem tudom. Általában a .docx-szel való kompatibilitás javítása szokott lenni az egyik fő ok, de véletlen hibák, bug-ok is előfordulnak.
Sok sikert!
Oooo ... elnézést kérek, nem vettem észre a további bejegyzéseket!!
Köszönöm szépen, igen ez segített, megoldotta a problémát!!
Köszönöm szépen, igen ez segített, megoldotta a problémát!!