Witajcie, do tej pory pracowałem w OO i było wszystko ok z numerowaniem, natomiast ostatnio muszę przygotować kilka dokumentów w Wordzie i nie mogę przebrnąć z numerowaniem. Po skopiowaniu z OO do Worda wszystko, mówiąc brzydko, się chrzani. Mam nadzieję, że mogę poruszyć problem dotyczący Worda.
W załączniku do tego posta zamieszczam jpg z numerowaniem, jakie chcę uzyskać w Wordzie. Pierwszy poziom numerowania to paragrafy, drugi poziom numerowania to ustępy. Przy czym nie każdy paragraf dzieli się na ustępy.
Bardzo proszę o podpowiedź krok po kroku jak to zrobić albo po prostu o załączenie gotowego schematu w formacie word. Pytałem już na amerykańskim forum, podano mi linki do materiałów dotyczących numerowania, ale nie jestem w stanie przez to przebrnąć. Poradzono też, aby do mojego problemu użyć separatora stylu.
Pozdrawiam!
Problem z numerowaniem w MS Word 2007 - proszę o pomoc!
Re: Problem z numerowaniem w MS Word 2007 - proszę o pomoc!
To nie to forum ale poczytaj na yestok.pl/office/y20.php
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Re: Problem z numerowaniem w MS Word 2007 - proszę o pomoc!
Najlepszy artykuł omawiający numerowanie w Wordzie jaki znam: http://shaunakelly.com/word/numbering/n ... 72010.html
Ogólnie rzecz ujmując, Microsoftu implementacja numerowania jest nieintuicyjna, potwornie skomplikowana i obsiana błędami.
Nie jestem pewien, czy Word będzie potrafił umieścić dwa poziomy numeracji w tym samym akapicie. Open/LibreOffice tego nie potrafią — w tych pakietach jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie pól typu sekwencyjnego.
Ogólnie rzecz ujmując, Microsoftu implementacja numerowania jest nieintuicyjna, potwornie skomplikowana i obsiana błędami.
Nie jestem pewien, czy Word będzie potrafił umieścić dwa poziomy numeracji w tym samym akapicie. Open/LibreOffice tego nie potrafią — w tych pakietach jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie pól typu sekwencyjnego.
Mój blog o używaniu LibreOffice
LibreOffice 4.2.6, Debian testing amd64
LibreOffice 4.2.6, Debian testing amd64