odczytanie prezentacji

Użytkowanie edytora prezentacji
iwona_viki

odczytanie prezentacji

Post autor: iwona_viki »

witam, mam pytanie: czy prezentację wykonaną na open office można odczytać na microsoft office? proszę o szybką odpowiedź
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 11:53 pm przez quest-88, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie używaj pogrubienia i kursywy bez potrzeby! Jeden znak zapytania wystarczy.
OpenOffice 3.1 na Windows Vista
Jan_J

Re: odczytanie prezentacji

Post autor: Jan_J »

Jeśli zapiszesz w odpowiednim formacie to tak, ale część formatowania się rozsypie.
Jeżeli chodzi o możliwość odtworzenia slajdów bez udziału OpenOffice, to niezłą opcją jest format pdf. Ale takiego pliku nie da się później redagować ,,normalnymi'' metodami.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Post autor: quest-88 »

Czy nie sądzisz, że bardziej stosowne było by skorzystać z pomocy technicznej Microsoftu? Jego pracownicy na pewno są bardziej kompetentni w tych kwestiach niż my.

Office 2007 jak i wersja 2010 oficjalnie obsługują OpenDocument (format OO.o), ale nie wiem jak jest z jakością tej obsługi.

OpenOffice.org umożliwia eksport do formatu PowerPointa, ale jego pliki przez wiele lat były zagadką dla deweloperów i eksport nie jest doskonały.

Najlepszym wyjściem jest doinstalowanie wtyczki Sun ODF Plugin do MS Office'a, która pozwoli na bezproblemowy odczyt prezentacji OO.o. Dodatek jest zgodny z Office 2000, XP, 2003 i 2007 SP1>. Wtyczka waży 30 MB.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek »

iwona_viki pisze:witam, mam pytanie: czy prezentację wykonaną na open office można odczytać na microsoft office? proszę o szybką odpowiedź
A nie prościej po prostu to samemu sprawdzić?
OpenOffice 3.2, Windows 7
ODPOWIEDZ