Od roku czekam na naprawienie buga (oczywiście nigdzie tego nie zgłaszałem) polegającego na tym, że mój arkusz po zmianie położenia niebieskich granic stron w podglądzie wydruku w ogóle na to nie reaguje i przy wydruku dzieli po swojemu. Używam ooffice w wersji 3.2 w Debianie. Ponieważ jedynym ratunkiem jest zrobienie tego w wersji z ux.pl zacząłem podejrzewać, że to tylko u mnie nie działa. Czy u innych oryginalna polska wersja językowa ooffice też tak nie działa?
Pozdrawiam
Andrzej
[SOLVED]ręczny podział strony
[SOLVED]ręczny podział strony
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 9:09 am przez kosmal, łącznie zmieniany 1 raz.
LibreOffice 6.3.1.2 Debian buster, Windows 10
Re: ręczny podział strony
Jak wchodzę w podgląd strony, wybieram marginesy, przesuwam linie (nie są niebieskie tylko czarne przerywane) na wydruku zostaje to uwzględnione.
Oficjalny OOo 3.2.0 PL, Linux.
Oficjalny OOo 3.2.0 PL, Linux.
OOo3.1.1 na Ubuntu 9.04
U mnie nie zostawia żadnych znaków. Czyżby to była wina pakietów debiana z openoffice.org? Dodatkowo nie mogę zdefiniować wierszy powtarzanych na wszystkich stronach wydruku. Sprawdzono mi również wersję 3.2 na Windows i też działa prawidłowo. Problem jest na moim komputerze w pracy debian Sid i w domu debian Squeeze. Przejdę na wersję z ux.pl. A tak wygodnie aktualizowało się z repozytoriów debiana.
Dziękuję
Andrzej
Dziękuję
Andrzej
Wchodzisz w Podgląd wydruku, klikasz w Marginesy i przesuwasz linie. Naprawdę tego nie masz?
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Tak, to działa. Poza tym zmieniła się pomoc i piszą tam nie o przesuwaniu niebieskich linii ale o wstawieniu ręcznego podziału wiersza i to też działa.quest-88 pisze:Wchodzisz w Podgląd wydruku, klikasz w Marginesy i przesuwasz linie. Naprawdę tego nie masz?
Dziękuję
Andrzej