Co nowego w 3.2.1?
Co nowego w 3.2.1?
Ukazała się wersja OpenOffice.org 3.2.1 RC1, czy ktoś wie co się zmieniło w tym wydaniu w stosunku do 3.2? Oprócz dodania nowych ikonek Oracle - oczywiście
OpenOffice 3.2, Windows 7
Re: Co nowego w 3.2.1?
Tradycyjnie załatano zgłoszone błędy. Wydania x.x.1 nigdy nie wprowadzają nowych funkcji. Dopiero w wersji 3.3.0 pojawią się różne smaczki.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Nie wiem, jak u innych, ale u mnie po instalacji w ogóle nie ma pliku acor_pl-PL.dat, w katalogu \user\autocorr
w opcjach autokorekty pusto, dopiero ręczne dodanie pliku acor_pl-PL.dat naprawia autokorektę.
Czyli albo błąd nie naprawiony albo ja coś źle robię?
w opcjach autokorekty pusto, dopiero ręczne dodanie pliku acor_pl-PL.dat naprawia autokorektę.
Czyli albo błąd nie naprawiony albo ja coś źle robię?
Plik autokorekty jest kopiowany z "bebechów" do profilu w przypadku modyfikacji bazy przez użytkownika. W przeciwnym przypadku, OO.o korzysta z danych zgromadzonych w (dla Linuksa) /opt/openoffice.org/basis3.2/share/autocorr/. Nie wiem jak jest w Windows, pewnie C:\Program Files\OpenOffice.org\...
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
No właśnie, w "bebechach" plik jest, ale 3.2.1 RC1 nie korzysta z niego. Po skopiowaniu tego pliku do profilu użytkownika zaczyna korzystać.
To chyba jakiś błąd? Ale to RC1, trzeba poczekać na finalną wersję.
To chyba jakiś błąd? Ale to RC1, trzeba poczekać na finalną wersję.
Jest już 3.2.1 RC2 z poprawioną autokorektą.
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Trochę wstyd pytać... ale niech tam: gdzie teraz jest kompetentne źródło wiedzy o nowych wydaniach? za czasów Sun-a śledziłem podkategorię http://wiki.services.openoffice.org/wik ... y:Releases, ale teraz jakby straciły impet i aktualność. Rzeczy się kształtują gdzie indziej.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Ja wciąż liczę na Wiki i na to, że za niedługo zostanie zaktualizowana.
Z innych źródeł:
releases@openoffice.org - The primary list for discussions related to releases. A key list, for it includes persons from numerous projects.
announce@openoffice.org - The primary OpenOffice.org announce list. Very low traffic.
Z innych źródeł:
releases@openoffice.org - The primary list for discussions related to releases. A key list, for it includes persons from numerous projects.
announce@openoffice.org - The primary OpenOffice.org announce list. Very low traffic.
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Dzisiaj o 11.30 oficjalnie udostępniono OO.o 3.2.1
http://ooblog.pl/2010/06/04/openoffice-org-3-2-1/
http://ooblog.pl/2010/06/04/openoffice-org-3-2-1/
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Bieżące informacje o kolejnych "buildach" można znaleźć na blogu GullFOSS, oraz OO.org Planet i Planet GO-OO.quest-88 pisze:Ja wciąż liczę na Wiki i na to, że za niedługo zostanie zaktualizowana.
LibreOffice || Microsoft Office