Dzień dobry.
Podczas instalcji pojawia się komunikat:
Błąd 1310.Błąd pisania do pliku:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Templates\soffice.odp. Sprawdź,czy masz dostęp do tego katalogu.
Co zrobić ?
Serdecznie pozdrawiam.
Problem z instalacją. Błąd 1310.
Problem z instalacją. Błąd 1310.
OpenOffice 3.3.0 + Java ; Windows Vista
Re: Problem z instalacją. Błąd 1310.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Serdecznie pozdrawiam
Niestety do tej pory nie rozwiązałem tego problemu.
Podczas instalacji nowego już Open Office pojawia się ten sam komunikat:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Templates\soffice.odp. Sprawdź,czy masz dostęp do tego katalogu.
PRÓBOWAŁEM,
sposobu stąd:
http://support.microsoft.com/kb/296175/pl -->Metoda 1(nieskuteczna).
Natomiast nie wypróbowałem tej Metody 2. Co to znaczy: "1. Zainstaluj produkt, logując się bezpośrednio do serwera zawierającego pliki instalacyjne, a nie za pośrednictwem sesji Usług terminalowych. (Zaloguj się lokalnie do konsoli serwera terminali.)"?
oraz "2. Upewnij się, że konto systemowe ma uprawnienia do wszystkich niezbędnych folderów na serwerze."?
i "UWAGA: Podczas procesu instalacji Instalator Windows używa konta systemowego do uzyskiwania dostępu do wszystkich niezbędnych plików i folderów."?
Czy oznacza to konieczność ponownej instalacji Microsoft Office, czy Open Office?
Czy może to są metody równoważne, korzystając z jednej nie potrzeba próbować już drugiej?
Plik instalacyjny uruchamiam jako ADMINISTRATOR.
Próbowałem również użyć sposobów tu zamieszczonych:
http://www.searchengines.pl/Office-2007 ... 19111.html --> niestety nie udało się mi(bo nie znam angielskiego).
Dla użytkownika z tego linka skutecznym rozwiązaniem była propozycja ściągnięcia sobie Eusing Free Registry Cleaner, który znajduje błędy w rejestrze i naprawia je. Nie chcę na razie czyścić rejestru(mam pakiet antywirusowy Norton 360, który samodzielnie - chyba musi oczyszczać na bieżąco ). Jeśli nie ma innego jednak sposobu ... (ale chcę się upewnić ).
Niestety do tej pory nie rozwiązałem tego problemu.
Podczas instalacji nowego już Open Office pojawia się ten sam komunikat:
PRÓBOWAŁEM,
sposobu stąd:
http://support.microsoft.com/kb/296175/pl -->Metoda 1(nieskuteczna).
Natomiast nie wypróbowałem tej Metody 2. Co to znaczy: "1. Zainstaluj produkt, logując się bezpośrednio do serwera zawierającego pliki instalacyjne, a nie za pośrednictwem sesji Usług terminalowych. (Zaloguj się lokalnie do konsoli serwera terminali.)"?
oraz "2. Upewnij się, że konto systemowe ma uprawnienia do wszystkich niezbędnych folderów na serwerze."?
i "UWAGA: Podczas procesu instalacji Instalator Windows używa konta systemowego do uzyskiwania dostępu do wszystkich niezbędnych plików i folderów."?
Czy oznacza to konieczność ponownej instalacji Microsoft Office, czy Open Office?
Czy może to są metody równoważne, korzystając z jednej nie potrzeba próbować już drugiej?
Plik instalacyjny uruchamiam jako ADMINISTRATOR.
Próbowałem również użyć sposobów tu zamieszczonych:
http://www.searchengines.pl/Office-2007 ... 19111.html --> niestety nie udało się mi(bo nie znam angielskiego).
Dla użytkownika z tego linka skutecznym rozwiązaniem była propozycja ściągnięcia sobie Eusing Free Registry Cleaner, który znajduje błędy w rejestrze i naprawia je. Nie chcę na razie czyścić rejestru(mam pakiet antywirusowy Norton 360, który samodzielnie - chyba musi oczyszczać na bieżąco ). Jeśli nie ma innego jednak sposobu ... (ale chcę się upewnić ).
Proponuje sprawdzić jeszcze coś takiego:
- odłączyć komputer od sieci,
- wyłączyć tymczasowo antywirus,
- zainstalować jako administrator OO.org,
- włączyć antywirus.
LibreOffice || Microsoft Office
Witam
Niestety proponowany sposób okazał się nieskuteczny.
Niestety proponowany sposób okazał się nieskuteczny.
Zmień nazwę C:\Config.msi na C:\Config.msi.old i uruchom deinstalator raz jeszcze.Damios pisze:Próbowałem również użyć sposobów tu zamieszczonych:
lub wejdź w menu Start > Uruchom, wklej msiexec /unreg i zatwierdź po czym powtórz operację, ale wklej msiexec /regserver
lub olej Nortona i wypróbuj ten Eusing Free Registry Cleaner
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice