Witam,
Mam taki problem. Robię instrukcje BHP. Jak wiadomo powinna być taka instrukcja obramowana na żółto i przekreślona żółtym pasem.
Nawet coś takiego mi wyszło tylko nie do końca. Wstawiam plik.
Chodzi mi o to czy da się w formacie strony dać grubsze obramowanie niż 5? I jeszcze jakby było zaokrąglone?
[SOLVED] Obramowanie strony
[SOLVED] Obramowanie strony
- Załączniki
-
- INSTRUKCJA BHP NA STANOWISKU PRACY Z KOMPUTEREM I DRUKARKĄ.odt
- (41.76 KiB) Pobrany 583 razy
OpenOffice 3.2 na Windows XP/Vista
Re: Obramowanie strony
Rzuć okiem na załącznik.
- Załączniki
-
- INSTRUKCJA BHP NA STANOWISKU PRACY Z KOMPUTEREM I DRUKARKĄ.odt
- (21.67 KiB) Pobrany 1002 razy
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Dziękuję bardzo, o to mi chodziło.
Jeszcze raz wielkie dzięki
Jeszcze raz wielkie dzięki
OpenOffice 3.2 na Windows XP/Vista
Re: [SOLVED] Obramowanie strony
Mnie interesuje jak w ogóle zrobić takie przekreślenie.
Libre Office 4.4.2
Takie rzeczy wolę robić jako tło strony i to jest lepsze.Raknor pisze:Rzuć okiem na załącznik.
Formatowanie tekstu bez styli (szczególnie chodzi o styl numeracji i listy). Drobna modyfikacja i się rozleci.
- Załączniki
-
- INSTRUKCJA BHP NA STANOWISKU PRACY Z KOMPUTEREM I DRUKARKĄ2.odt
- (37.25 KiB) Pobrany 278 razy
AOO 4.1.7 na WIN7; LO 6.3.2 portable
Re: [SOLVED] Obramowanie strony
Jest to gruba linia w barwy żółtej umieszczona w tle. W podanym przykładzie możesz ją wskazać, klikając na jej obszarze u dołu dokumentu. Zaznaczony obiekt możesz przesunąć na wierzch poleceniem Format -> Rozmieść -> Na pierwszym planie (co spowoduje jej wysunięcie na wierzch i zakrycie części tekstu) i schować do tła poleceniem Format -> Rozmieść -> W tle.prymasso pisze:Mnie interesuje jak w ogóle zrobić takie przekreślenie.