3.3.0 beta + polska paczka językowa
3.3.0 beta + polska paczka językowa
Zapraszam do testowania.
http://download.openoffice.org/all_beta.html
http://download.openoffice.org/all_beta.html
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Re: 3.3.0 beta + polska paczka językowa
szkoda, ze programisci nie poprawili naglowka/stopki, a w calcu mozliwosc zmiany domyslnych czcionek, wielkosc i arkuszy, teraz to dziala tylko do wylaczenia pakietu
Jak już na coś narzekamy, podsyłajmy od razu linki do issuezilli.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
ok, tylko nie wiem gdzie to tam szukac, slabo znam angielski
Jestem na wakacjach i nie mogę testować, ale patrząc na changelog, to chyba dalej nie ma obsługi OpenType pod Linuksem (bo jak nie ma kerningu, to trudno to nazwać obsługą...)?
Czy Writer dalej, na niektórych fontach, np. "firmowych" DejaVu w wersji condensed, po przekroczeniu pewnej "masy krytycznej", rozsypuje skład (w każdym miejscu użycia tej czcionki) i trzeba albo wyłączać kerning na tej czcionce, albo zmieniać czcionkę? Nie wiem czy to wina Writera, czy czcionki, ale nawet jak skopana jest czcionka, to Writer nie powinien robić takich numerów...
Czy Writer dalej, na niektórych fontach, np. "firmowych" DejaVu w wersji condensed, po przekroczeniu pewnej "masy krytycznej", rozsypuje skład (w każdym miejscu użycia tej czcionki) i trzeba albo wyłączać kerning na tej czcionce, albo zmieniać czcionkę? Nie wiem czy to wina Writera, czy czcionki, ale nawet jak skopana jest czcionka, to Writer nie powinien robić takich numerów...
Wygląda na to, że to coś z czcionką (przynajmniej patrząc na analogiczny wątek na forum angielskojęzycznym) chociaż mogę się mylić bo M$ Word wyświetlał wszystko poprawnie. U mnie objawy zniknęły po zainstalowaniu nowej wersji DejaVu (wersja 2.32). Mam nadzieję, że nie jest to tylko chwilowa poprawa.
LibreOffice 5.0 na Windows 7 [praca] i LibreOffice 5.1 (64 bit) na Windows 7 [dom]
co tak dlugo robia oo.org 3.3.0 final, bo wlasnie wyszla rc7 ?
To RC 7 całkiem niezłe. Nareszcie pojawiła się możliwość uruchamiania automatycznego makr w nemu arkusza. No ale jest też mankament. Przy drukowaniu listów seryjnych wstawia się sama pusta strona. Można to wyłączyć ale przy ponownym drukownaiu sama się włącza. Taka mała upierdliwość
OpenOffice 3.2 na Windows XP/Vista
To najpewniej RC7.
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
wersja 3.3.0
OOO330m17 (Build39551)
i ten sam mankament wstawia puste strony przy wydruku korespondencji seryjnej. Dziś 5 razy wywaliło mi program po wklejeniu tekstu z GG do Writera.
Ogólnie wracam do 3.2 - to jakaś niedoróbka
OOO330m17 (Build39551)
i ten sam mankament wstawia puste strony przy wydruku korespondencji seryjnej. Dziś 5 razy wywaliło mi program po wklejeniu tekstu z GG do Writera.
Ogólnie wracam do 3.2 - to jakaś niedoróbka
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/OOoRelease33pruszko pisze: Ogólnie wracam do 3.2 [...]
m17 == rc7, a szykuje się jeszcze rc8.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
chyba juz nie bedzie wersji 3.3.0 final bo dlugo juz to trwa.