[SOLVED] wielki "i"
[SOLVED] wielki "i"
Dlaczgo jeśli napiszę słowo "i" to autokorekta mi je zmienia na "I" czyli na wielka literę ??!! wśród zmian w tabeli zmian autokorekty nie mam takiej zmiany !! to strasznie uciążliwe.
Re: wielki "i"
Opcje autokorekty/Opcje/Poczatek kazdego zdania wielka literą
Jeżeli dotyczy to tylko litery I, to sądzę, że masz ustawiony język angielski i autokorektę dla niego. O którą opcję autokorekty w tym przypadku chodzi, musisz wybadać, sądzę że o tabelę zamian.
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
To zdecydowanie dotyczy autokorekty dla języka angielskiego: http://www.angielskie.republika.pl/word.html ...
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2014 1:41 pm przez szumekjac, łącznie zmieniany 2 razy.
chodziło o język polski - teraz wybrałem polski i nie ma problemu z "i/I". DZIĘKUJĘ
Chodziło o angielski, zrezygnowałeś z niego i wybrałeś inny, w Twoim wypadku polski...bart001 pisze:chodziło o język polski - teraz wybrałem polski i nie ma problemu z "i/I". DZIĘKUJĘ