mam pytanie, byc może wyda się zbyt estetyczne, ale:
1. czy oprócz zmiany nazwy arkusza mogę zmienić kolor tej zakładki i czcionkę?
edycja własciwości nazwy ( zakładki) arkusza
edycja własciwości nazwy ( zakładki) arkusza
Open Office 3.0 Windows XP
Re: edycja własciwości nazwy ( zakładki) arkusza
Lol. Gdy czytałem opis tej nowej opcji, nie sądziłem, że komukolwiek taka bzdura może się przydać.
Kohei Yoshida pracował nad tą funkcją (kolorowe arkusze) i pewnie jest już dostępna, albo za niedługo będzie, ale w Go-OO. Nie mam pojęcia kiedy kod wejdzie do upstreamu (głównej gałęzi kodu OO.o).
http://kohei.us/2009/03/07/coloring-tabs-in-calc/
O zmianie kroju fontu nic mi nie wiadomo. W tej kwestii jest chyba tak, jak JKWin napisał.
Kohei Yoshida pracował nad tą funkcją (kolorowe arkusze) i pewnie jest już dostępna, albo za niedługo będzie, ale w Go-OO. Nie mam pojęcia kiedy kod wejdzie do upstreamu (głównej gałęzi kodu OO.o).
O zmianie kroju fontu nic mi nie wiadomo. W tej kwestii jest chyba tak, jak JKWin napisał.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Dzięki za informacje. Faktycznie jest to bzdura, ale czasem przydatna...quest-88 pisze:Lol. Gdy czytałem opis tej nowej opcji, nie sądziłem, że komukolwiek taka bzdura może się przydać.
Open Office 3.0 Windows XP
volak, kolorowe zakładki będą w OO.o 3.3 (planowana data wydania to czerwiec br.)
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
<ironia>
To ja jeszcze poproszę o zmiany fontów i kolorów w nazwach plików.
</ironia>
To ja jeszcze poproszę o zmiany fontów i kolorów w nazwach plików.
</ironia>
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Kolorowanie arkuszy jest już dostępne od wczoraj, w DEV300_m84 (OOo 3.3).
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice