Witam!
OO używam od lat. Pierwszy raz jednak widze taki numer. Najgorzej, że firmie - i niedługo mnie zabiją... Otóż po aktualizacji z wersji 3.0 do wersji 3.1 na koncie zwykłego użytkownika program w ogóle nie rozpoznaje typów plików - nie mogę otwierać ani .odt ani .doc ani .sxw (oczywiście w arkuszu kalkulacyjnym jest to samo). Jeśli wskaże otwórz za pomocą to oczywiście wszysko jest ok - ale to nie jest zapamiętywane i po zamknięciu pliku znowu jest to samo przy próbie kolejnego otwarcia. Nie mogę zupełnie przypisać typu pliku do programu - znaczy to nic nie pomaga. Na kontach administratorów nie ma takiego problemu. Tak dzieje się na 2 kompach - na pozostałych idzie wszystko ok. System - win xp sp3. Może ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać??
Pozdrawiam
Doszedłem już do tego, że jak nadam użytkownikowi prawa administratora to wszystkie problemy znikają. Ale tak nie może być...
oo 3.1 nie rozpoznaje plików
Re: oo 3.1 nie rozpoznaje plików
A czy na tych dwóch stacjach admin się nie machnął i nie zrobił instalacji prywatnej ([x] Tylko dla siebie)?
JJ
LO (24.2) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Admin nie zapomniał. Na jednym kompie przeinstalowałem - nic to nie dało.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nic nie dały żadne kombinacje. W końcu musiałem w rejestrze pododawać prawa dostępu dla innych użytkowników niż administratorzy. Trochę zabawy jest - ważne żeby nie przeoczyć jakiegoś typu pliku - mamy w firmie pliki z paru lat w różnych formatach, tworzone jeszcze w StarOffice czasami.
Bałagan w rejestrach mógł być powodem problemów.
JJ
Mam dokładnie ten sam problem, ale na moim własnym komputerze, w domu... Od dawna używałam oo 2.0.2 - wszystko było w porządku, zmieniłam na 3.0, początkowo wszystko było ok, a potem, nie wiedzieć czemu, przestał rozpoznawać pliki - niezależnie od tego, jak zapisuję. Odinstalowałam 3.0, ściągnęłam 3.1 - nadal to samo. Czy to może być np. wina systemu, nie programu...? Baaaardzo proszę o radę!
OpenOffice 3.1, Windows XP
Proponuję drastyczne rozwiązanie.
1. Usunąć OO.o
2. Usunąć profil
3. Wyczyścić rejestr.
http://user.services.openoffice.org/pl/ ... p?f=4&t=84
1. Usunąć OO.o
2. Usunąć profil
3. Wyczyścić rejestr.
http://user.services.openoffice.org/pl/ ... p?f=4&t=84
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.