Rozmiar czcionki numeracji nagłówków

Użytkowanie edytora dokumentów
boberek34

Rozmiar czcionki numeracji nagłówków

Post autor: boberek34 »

Witam wszystkich,

podczas pisania projektu zauważyłem pewien problem z rozmiarem numeracji nagłówków. Jako załącznik dodałem screen z programu, a teraz opiszę problem. Wstęp napisany jest jako Nagłówek 1, rozmiar czcionki 16. Numeracja nagłówka 1. również 16. Kolejno napisano Przedmiot i zakres pracy jako Nagłówek 2, w rozmiarze 13. Niestety numeracja 1.1 nie jest w rozmiarze 13, a 16. Czy można to zmienić, tak by rozmiar nagłówka = rozmiar numeracji, bo jak na razie da się zmienić wszystkie poziomy, ale na jeden rozmiar.
Załączniki
OOW.PNG
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2014 10:01 pm przez Jan_J, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: [solved]
OpenOffice 4.01 na W7
Raknor
Kontakt:

Re: Rozmiar czcionki numeracji nagłówków

Post autor: Raknor »

FormatStyle i formatowanie → Znajdź styl: [Nagłówek 2] i z menu wybierz Modyfikuj → przejdź na kartę Czcionka i zmień Rozmiar.
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
boberek34

Wiem, ale zmienia tylko rozmiar tekstu, a rozmiar numeracji zostaje taki sam.
OpenOffice 4.01 na W7
Minio

Post autor: Minio »

To jest błąd. Numeracja powinna być tej samej wielkości co sam tekst nagłówka.
Może to być błąd programu. Nie używam Apache OpenOffice, to się nie wypowiem. Ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.
Może to być błąd w Twoim dokumencie. Ale wtedy zostaje pytanie, skąd się tam wziął. Przy domyślnych ustawieniach coś takiego nie powinno się pojawić.

W każdym razie: zobacz Narzędzia → Numeracja konspektu... Na każdym poziomie sprawdź wartość wybraną na liście „Styl znaku”. Wszędzie powinien być „Brak”.

Jeżeli to nie pomoże, to czy możesz załączyć tutaj na forum przykładowy plik pokazujący problem? Oczywiście usuń z niego wszelkie dane, których nie chciałbyś publikować w Internecie. Plik taki jak widoczny na zrzucie ekranu, tylko z tymi dwoma nagłówkami, będzie w zupełności wystarczający.
Mój blog o używaniu LibreOffice
LibreOffice 4.2.6, Debian testing amd64
boberek34

Minio pisze:W każdym razie: zobacz Narzędzia → Numeracja konspektu... Na każdym poziomie sprawdź wartość wybraną na liście „Styl znaku”. Wszędzie powinien być „Brak”.
Rozwiązanie problemu. Miałem tutaj ustawiony" Znak numeracji". Zmieniłem na "Brak" i teraz wszystko działa. Dziękuję za pomoc. ;)
OpenOffice 4.01 na W7
ODPOWIEDZ