Obrócenie kartki poziomo
-
Obrócenie kartki poziomo
Witam jak obrócić kartkę poziomo w ustawieniach- dopiero zaczynam w Draw cokolwiek robić
OpenOffice 3.1, Windows 7, Fedora 12, Unbuntu 9.10
Re: Obrócenie kartki poziomo
Menu Format > Strona > Pozioma.
Takie rzeczy są w pomocy (klawisz F1).
Ps. Słowo "obrócenie" piszemy przez "ó" a nie "u".
Takie rzeczy są w pomocy (klawisz F1).
Ps. Słowo "obrócenie" piszemy przez "ó" a nie "u".
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Dzięki za pomoc, myślę,że wiele osób borykało się z tego typu problemem
KARANEK
Cześć
A jak obrócić 2 kartkę poziomo, 3,4 pionowo i 5 znowu poziomo?
Tego w pomocy nie znalazłem
Pozdrawiam
A jak obrócić 2 kartkę poziomo, 3,4 pionowo i 5 znowu poziomo?
Tego w pomocy nie znalazłem
Pozdrawiam
LibreOffice 4.1.3PL Win7
Utwórz osobny styl strony dla kartki poziomej i pionowej (style → style strony). Możesz też wykorzystać domyślnie istniejące style: np. Domyślny i Poziomo.
Przed rozpoczęciem strony w nowym układzie wstaw wymuszone zakończenie strony ze zmianą stylu (wstaw → znak podziału → strony [x] ze stylem ...).
Przed rozpoczęciem strony w nowym układzie wstaw wymuszone zakończenie strony ze zmianą stylu (wstaw → znak podziału → strony [x] ze stylem ...).
JJ
LO (24.2) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Dzięki za odpowiedź, ale nie kumam:(
Ja nie mam stylu strony na F11 mam style - ale stylu strony tam nie ma.
Ja nie mam stylu strony na F11 mam style - ale stylu strony tam nie ma.
LibreOffice 4.1.3PL Win7
Może jeszcze dodam, że plik, który przerabiam mam z Corela, może to ma wpływ.
LibreOffice 4.1.3PL Win7
!!! Draw!Tlobo pisze:Ja nie mam stylu strony na F11 mam style - ale stylu strony tam nie ma.
W rysunkach nie ma stylów stron, niestety. Ale rysunek zgrupować i obrócić o 90 stopni nie boli.
JJ